2. Xushbo'y kolbasali pasta (4 kishilik) Yuqoridagi retseptga o'xshab, umuman olganda, har qanday «Kulinar» mahsulotini tayyorlash haqida gap boradigan bo'lsa, uni avvalo, muzidan tushirib olish kerak.
Ishni doira shaklida kesilgan kolbasani o'rtacha olovda qovurishdan boshlaymiz. Alohida tovada piyoz qizarib chiqmaguncha piyoz va sarimsoq piyozni qovuramiz. Keyin kolbasaga piyoz va sarimsoq piyoz aralashmasini; maydalangan pomidor, ozroq tuz va xushbo'y murch qo'shamiz. Mana endi, olovni pasaytirib, qaylani 10 daqiqa davomida dimlaymiz.
Shu bilan bir vaqtda, «al-dente» holatiga kelgunicha (6 daqiqa atrofida) qaynatib olamiz. «Al-dente» — «tishga mos» degani bo'lib, ya'ni spagetti pishib chiqqanidan keyin yumshoq bo'lib ketmasligi kerak. Agar avval buni tayyorlab ko'rgan bo'lsangiz, ishtahangizni "qayrayvering" — taom shunga arziydi.
Endi spagettini likopchalarga suzing, ustidan esa qayla soling. Taomning ustidan qipiq qilingan pishloq, masalan, parmezan, seping, uni rayhon va cherri pomidorlari bilan bezating.
Tayyorlash vaqti: 20 daqiqa Masalliqlar:
— Xushbo'y «Kulinar» kolbasasi: 3 dona;
— Sarimsoq piyoz: 3 bo'lak;
— Piyoz: 1 ta katta boshi;
— Pomidor: 250 g;
— Spagetti: 600 g;
— Pishloq: 80 g;
— Tuz, rayhon va ta'bga qarab murch.