"KULINAR" HAQIDA
"Kulinar" mahsulotini kimlar uchun yaratganimizni, uni qaysi zavodda ishlab chiqarishimiz va qanday prinsiplarga amal qilishimiz haqida



"Kulinar" — ready-to-cook mahsulotlarining yoki «pishirishga tayyor»ning tizimi bo'lib, u 18ta mahsulotni o'z ichiga oladi. Bugungi kunda bizning belgimiz ostida siz kolbaskalar, kotletlar, chuchvaralar, shnitsellar, steyklar, dimlash uchun paketlarga solingan va kabob qilish uchun tayyor marinadlangan go'shtlarni topasiz. Bularning barchasini biz mol, qo'y, tovuq va kurka go'shtlaridan tayyorlaymiz.

Biz "Kulinar"ni toshkentliklarga kechki ovqatlar uchun oson yechimlar yetishmayotganini tushunib yetganimiz tufayli tashkil qildik. Biz uchun tamaddi qilish doimo jiddiy voqea sanaladi, unga astoydil tayyorgarlik ko'rish kerak. Vaqt esa kutib turmaydi, hayot tarzi tezlashyapti, shuning uchun yemishga yanada oddiyroq usullarda yondoshish kerakligiga talab kuchaymoqda. Lekin, madaniyat chegaralariga putur yetkazmay turib, mazkur oddiy masalalarga qanday yechim topish mumkin?

Biz ishni marketing tadqiqotlaridan boshladik, aholining turli qatlamlaridan bo'lgan 1000 nafardan ortiq toshkentliklardan so'rov natijalarini o'rgandik. Boshqalaridan tashqari, biz ikkita juda qiziqarli to'xtamga keldik:

  1. Deyarli barcha holatlarda taom tayyorlash haligacha ayollar zimmasiga yuklangan, hatto, ular erkaklar bilan tengma-teng ishlasalarda;
  2. Band bo'lishlariga qaramay, o'z oilalarini shubhali taomlar bilan ovqatlantirishni xohlamaydilar. «Yarimfabrikatlar» so'zi ular uchun salbiy eshitiladi, uyda tayyorlanadigan boshqa yemishlarning o'rnini bosuvchi ovqatlarning ham narхi, ham sifati bo'yicha munosiblarining yo'qligi tufayli ular o'z vazifalarini sidqidildan bajarishga ko'nikib ketishgan.

Kechga nima ovqat?

"Kulinar' uyda tayyorlanadigan ovqatlarning maqtovli o'rniga da'vo qilmay, ana shu murakkab va ko'pincha beriladigan savolga javobni tavsiya qiladi. Bizning kolbaskalarimizni muzidan tushiring, yangi uzilgan sabzavotlarni bozordan sotib olib, qo'shing yoki kurka boldirlarini o'z qo'lingiz bilan archgan kartoshka bilan dimlang — bularning hammasi uyniki va mehr bilan tayyorlangan. Endi sizning kechki ovqatga nima tayyorlashni o'ylab bosh qotirishingizning keragi yo'q — "Kulinar"ning 18 ta mahsulotidan istaganingizni tanlab, ularni bir nechta usullarda pishirishingiz va butunlay bir-biriga o'xshamaydigan taomlar tayyorlashingiz mumkin.


Nishon Baxt

«Kulinar»SBning mahsulotlari Nishon Baxt zavodida Samarqandda ishlab chiqariladi. Tashkil topganiga 10 yil bo'lgan, lekin zavod deyarli o'tgan vaqt davomida Samarqand va uning shahar atrofi uchun kolbaska mahsulotlarini ishlab chiqargan.

2018 yilda Nishon Baxtning ishlab chiqarish quvvatlari birdaniga ikki yo'nalish bo'yicha ko'paytirildi: Toshkent shahri uchun SAVR deb nomlangan kolbaska mahsulotlarining yangi tizimi hamda "Kulinar" mahsulotlarining ready-to-cook tizimi yo'lga qo'yildi.

Bugungi kunda zavodda 200dan ortiq odam ishlamoqda, ular ishlab chiqarishning har bir bosqichida, mol so'yishdan boshlab, tayyor mahsulotning distribyutsiyasigacha bo'lgan jabhalarda faoliyat yuritadilar. Bizda hozircha o'zimizning fermamiz yo'q — mol va uy parrandalarini biz sinashta bo'lgan samarqandlik fermerlardan sotib olamiz.


"Kulinar" — haloldir

2018 yilning sentyabr oyida bizning zavodga Turkiyaning Boras Uluslararasi Belgelendirme ve Egitim Hizmetlere halollikni sertifikatsiyalash organining vakillari tashrif buyurishdi. Bizning so'rovimizga binoan ular korxonaning halol oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish me'yorlariga mos kelish-kelmasligini tekshirib ko'rishdi:

— mol so'yish muolajasi, ishlab chiqarishning texnologik jarayoni va tayyor mahsulotlarni saqlashning shart-sharoitlari bilan tanishib chiqishdi;

— ishlab chiqarish xonalarini, jihozlarni, idish-tovoqlarni va yordamchi materiallarni ko'rishdi;

— sanitariya-gigiyena me'yorlariga qanchalik sinchkovlik bilan rioya etayotganligimizni tekshirishdi;

— bizda «oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligining menejment sistemasi» ISO: 22 000 xalqaro sertifikatining borligiga ishonch hosil qilishdi. Bu «Halol» sertifikatini olishning majburiy sharti hisoblanadi;

— biz import qiladigan masalliqlar uchun»Halol» sertifikatining mavjudligini tekshirishdi.

Ko'rib chiqishgandan keyin ular fizik-kimyoviy tekshirishlar o'tkazish uchun mahsulotlardan namunalar olib ketishdi. Oradan bir necha xafta o'tgandan so'ng esa, biz korxonamizning yuqorida qayd qilib o'tilgan me'yorlarga to'g'ri kelishini tasdiqlovchi rasmiy sertifikatni qabul qilib oldik.


Do'koningizda "Kulinar" mahsulotlarini sotmoqchimisiz?
Savdo bo'limiga qo'ng'iroq qiling: 93 590-66-88
yoki biz bilan ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalar orqali bog'laning